XVI FESTIVAL CORAL CIUTAT DE XÀTIVA

DISSABTE 4 D’OCTUBRE A LES 19:30, CONVENT DE SANT DOMÈNEC

cartell festival 2 - copia

Cors que participen en aquesta XVIª edició del Festival Coral:

Cor Ciutat de Burjassot

Sergi Bosch Alcaina, director

Coral Sociedad Unión Musical de Almansa

Pedro Navarro Ruano, director

Cor Polifònic Ciutat de Xàtiva

Francisco Manuel Tortosa Palop, director


logo cor ciutat de burjassotCor Ciutat de Burjassot, es va constituir com a Associació Cultural a principis de l’any 2004, amb 16 membres procedents d’altres corals, i en l’actualitat compta amb cinquanta components.
Des de la seva fundació cal destacar la interpretació de les obres: “Music for the Funeral of Queen Mary” de Henry Purcell i la Missa de la Coronació de WA Mozart, al costat de l’Orquestra Florida Universitària; “Carmina Burana” de Carl Orf, al costat de l’Agrupació Musical “Los Silos” de Burjassot; “Danses Polovtsianas del Príncep Igor” d’Alexander Borodin i La Obertura 1812 de Tchaikowsky, acompanyats per la Banda CAM Santa Cecília de Foios; La missa Brevis de Charles Gounod, El “Glòria” de Vivaldi; les corals de la Passió de J.S. Bach, així com el “Te Deum” de MA Charpentier, al costat de l’Orquestra de la Societat Casino Musical de Godella, “El Magníficat” de John Rutter, acompanyats per l’Orquestra Simfònica Atrium.
A les festes de Moros i Cristians d’Alcoi de 2009, van estrenar la marxa “Santiago Capitán Abencerraje” interpretant la mateixa a l’entrada mora juntament amb la pompa del rei moro pels carrers d’Alcoi.
Al març de 2010, van participar a la VIII Setmana Internacional de la Música Religiosa de València, interpretant l’obra “The Armed man” – Missa per la pau- de Karl Jenkins.
Al setembre de 2010, al costat del Grup de senderisme Casiaventurilla – Senderistes Valencians i amb la col · laboració de l’Ajuntament de Busot, van participar al primer certamen musical-senderista de la Comunitat Valenciana, finalitzant amb un concert a l’interior de les Coves de Canelobre.
Ha ofert concerts a les ciutats de Terol, Inca, Sóller, Zamora i Toulouse (França).
Així mateix ha participat en nombrosos intercanvis amb diferents agrupacions corals de la Comunitat Valenciana.
Fins a febrer de 2013 va estar sota la batuta d’Óscar Payá Prats i el director assistent Jaume Flors Villaverde. Actualment, el cor està dirigit per Sergi Bosch Alcaina.


logo cor almansaLa Coral de la Societat Unió Musical d’Almansa va ser fundada el 1983, sent President D. Teodoro Martínez Zoroa. La seva presentació es va fer a la Setmana de la Música en honor a Santa Cecília.

Des de llavors la Coral ha desenvolupat una intensa activitat, efectuant actuacions en diferents punts de la geografia espanyola així com Itàlia amb gran acollida i reconeixement pel públic i la crítica.

Obté nombrosos premis, destacant el 1r al XX Concurs de Nadales d’Albacete, el 2n premi en el Certamen Nacional de Cocentaina (Alacant), el 3r al Certamen de Cançó Castellana Vila de Griñón (Madrid), el 3r premi en el certamen Internacional d’Havaneres de Torrevella i el 1r premi en el V certamen de Cançó Castellana de Fuensalida (Toledo).

Ha actuat al costat de prestigioses orquestres, com la Simfònica de l’Empordà, interpretant el Glòria de Vivaldi, i al costat de diferents Bandes de música, interpretant el Carmina Burana.

Dins de l’àmbit local, cal destacar entre les seves actuacions anuals, el Concert de Música Sacra amb motiu de la Setmana Santa, les funcions religioses interpretant la Missa Pontifical de Perosi i l’Himne de la Verge de Betlem amb motiu de les festes patronals, l’organització i actuació en la Trobada de Corals Ciutat d’Almansa, participació en la Setmana de la Música amb motiu de Santa. Cecilia i la seva actuació en les Trobades de corals de la Diputació d’Albacete.

Els seus programes es caracteritzen per la seva constant recerca de nous repertoris, fent especial èmfasi en la difusió de la música coral.

Actualment està composta per 38 veus mixtes, sent el seu actual director D. Pedro Navarro Ruano.


001corlogoEl Cor Polifònic “Ciutat de Xàtiva  va ser fundat en abril de 1996, constituint-se com una Associació Cultural, amb la pretensió de difondre la música Coral i apropar-la a la gent.

            Està  format per uns 25 coralistes, tots ells membres que treballen amb il·lusió i amb esforç per portar endavant la tasca que, des de la seva formació es va proposar el Cor. El seu primer objectiu és organitzar els concerts i actes del conveni amb l’ajuntament de Xàtiva per al llarg de l’any: concert de Música Sacra en Setmana Santa, participació en Carrers d’Art, participació en el Corpus, l’organització del “Festival Coral Ciutat de Xàtiva” el qual es realitza el primer cap de setmana d’octubre on participen diferents cors de la Comunitat i el concert de nadales en les festes de Nadal i Any nou. Este objectiu ha permés al Cor tindre un treball continu al llarg de tot l’any per a poder complir amb estes dates i, a la vegada, poder oferir el seu treball en altres poblacions valencianes i de fora de la nostra comunitat.

            A més de la programació estable, el Cor ha oferit concerts amb nombroses poblacions de dintre i fora  de la Comunitat Valenciana com a Amposta, Almendralejo, Palència, Càceres, Badajoz…

            Ha participat en els següents concursos: XXIV Certamen Nacional de Nadales i Polifonia “Villa de Rojales“ al Desembre del 2000, obtenint el Tercer Premi;  I Certamen Coral “Rotary Club“ de L’Eliana al febrer del 2001 on va guanyar el Primer Premi; XLIX Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia on va obtenir el “Premi Nacional Patronato del Certamen” Torrevieja 2003.

           El Cor de Xàtiva  ha interpretat obres de diferents estils i èpoques respectant la polifonia a quatre veus i amb especial interés per la pròpia tradició musical i la d’altres països. Al capdavant d’aquesta formació vocal es troba el seu director Francisco M. Tortosa, que junt als membres del cor es troba centrat en l’estudi i interpretació del repertori modern i més actual.