Festival Coral FESTIVAL CORAL CIUTAT DE XÀTIVA Notícies Publicacions cordexàtiva

L’Orfeó Musikus ens acompanyarà en aquesta 20ª edició del nostre festival coral

EN AQUESTA EDICIÓ DE 2018, TANT SOLS PARTICIPAREM DOS AGRUPACIONS. SEMPRE AL NOSTRE FESTIVAL CORAL HEM PARTICIPAT 3 FORMACIONS CORALS PERÒ, PER MOTIUS ALIENS A L’ORGANITZACIÓ EL DISSABTE 29 DE SETEMBRE A LES 19:30, A LA SALA NOBLE DE LA CASA DE LA CULTURA DE XÀTIVA HO FAREM L’ORFEÓ MUSIKUS I EL COR CIUTAT DE XÀITVA.

Vos presentem a …

Orfeó Musikus

 

MUSIKUS: terme d’origen llatí que designava a aquell músic

instruït que no es limitava a dominar la tècnica del seu instrument,

sinó que era capaç de penetrar en la essència del seu art.

L’Orfeó MUIKUS es crea per iniciativa d’un membre d’aquesta agrupació musical, José Luis Castell Sabater i que des de a les hores es el seu director titular. Els nostres inicis es remunten al Setembre de 2014, quan el nostre “Mestre” ens proposa a algunes persones amb inquietuds musicals crear una agrupació coral. Des del mateix moment de la seua formació, l’Orfeó ha anat creixent tant en nombre de membres com en el nivell de les seues interpretacions musical.

Esta agrupació Coral, llevat la seua curta edat, ja ha participat en diferents trobades de Cors a les poblacions de Cullera a l’any 2014, Corbera a l’any 2015 i Polinyà del Xúquer a l’any 2016.

En diverses ocasions hem actuat acompanyants per la SUM Santa Cecilia de Guadassuar als Concerts de Corpus i Nadal junt al Cor de Veus Blanques, així mateix amb la Banda de la Societat Musical de Corbera.

També hem cantat a les Misses celebrades al Juliol de 2015 a la Catedral de València amb motiu de la “VII Peregrinació a la Relíquia de Sant Vicent Màrtir” i al gener de 2016 a la Missa Major en honor al patró de Guadassuar Sant Vicent Màrtir a l’Església Parroquial de la mateixa localitat.

Convidats per la Junta Central de Germandats i Confraries de Guadassuar actuarem al Març de 2016 a la Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant interpretant obres Sacres a l’arribada de cada Confraria a la Plaça Major.

I al Novembre de 2016 cantarem la Missa en honor a la patrona dels musics de Santa Cecilia a l’Ermita de Sant Roc de Guadassuar.

Al Febrer de 2017 portarem a cap el “Concert Extraordinari de Música Antiga” amb un repertori d’obres dels segles XIV – XV i XVI, acompanyats per un grup d’instrumentistes amb d’instruments de l’època a l’Ermita de Sant Roc de Guadassuar.

A l’Abril de 2017 any actuarem al Pregó de la Setmana Santa a l’Església Parroquial de Sant Vicent Màrtir de Guadassuar.

Al Febrer de 2018 realitzarem el Concert Extraordinari “Alba Carnations” a l’Església Parroquial de Santa Maria de Banyeres de Mariolacontant amb la col·laboració del Cor de veus blanques “Dent de Lleó” de l’Escola Coral de la “Fundació Ribera” de Banyeres de Mariola.

Al Juny de 2018 actuarem al Teatre Echegaray d’Ontinyent i al  Teatre Avinguda de Bocairent per a commemorar el XX aniversari de la fundació de a l’Escola ADlibitum d’Ontinyent en l’estrena del musical “Joanot i l’Indi, conte musical” de Saul Cómez.

També al Juliol de 2018 a la Plaça de l’Església de Quart de Poblet interpretarem junta a la SAM La Unió de Quart de Poblet ” l’Obertura Solemne 1812” de Tchaikovsky.

Ara, després de quatre anys de la nostra fundació continuem fent música amb més ganes si cap que mai  perquè som del parer, i el nostre nom és el que ens defineix, que eixa és i serà per sempre la nostra idiosincràsia com agrupació coral.

 

+informació en https://festivalcoral.wordpress.com/